GVAV Triathlon

GVAV Trainingsdag terug van weggeweest

Deze zaterdag is er de “Trainingsdag”. Zwemmen, Fietsen en Lopen op een dag, een interessante lezing en een gezellige lunch ertussen. Als je je nog niet hebt opgegeven, doe dat dan nog; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben allerlei cracks weten te strikken om training te geven.

Zwemmen: 7.55-8.55 uur met Gea en Berry
Fietsen 9.30-12.00 uur, we eindigen in het Stadspark
Lunchen en Lezing 12.00-14.00 uur, kantine Stadspark
Lopen   14.00-15.30 uur looptraining 

Zwemmen
Onze eigen zwemtoppers Gea en Berry zullen de zwemtraining verzorgen. Zij staan natuurlijk al jaren langs de rand van het bad, met veel kennis, kunde en plezier. De activiteitencommissie is blij dat zij er deze zaterdag bij zijn.

Fietsen
En om 9.30 uur schuift Josbert de Vries aan in het Stadspark. Een goede wielrenner die van laagvliegen zijn specialiteit heeft gemaakt. Hij rijdt tijdritten met gemiddeldes tegen de vijftig aan en weet alles van hoe je zo goed mogelijk kunt presteren in een race tegen de klok. Hij komt ons van alles vertellen over kracht, lenigheid en houding op de fiets en dan met name de tijdritdfiets. Over functionele aanpassingen van het lichaam en het vergroten van je aerobe tank. Alles wat je wilt horen om harder te fietsen zonder dat het je meer moeite kost en je daarna fitter aan het looponderdeel kunt beginnen. En vraag hem ook gerust het hemd van het lijf, ook over zijn materiaal en wedstrijdtactieken.

Neem je tijdritfiets mee naar deze training!

josbertdevries
Josbert in actie. Foto Aukje de Haan

Lunchen
Na de fietstraining is er een lunch met door jullie zelf meegebrachte hapjes.

Lezing
Na de lunch is een lezing en looptraining in het Stadspark gegeven door trailrunner en ultraloper Bob van der Weg, geholpen door zijn vrouw. Een bijzondere hardloper. Hij blogt over zijn vele avonturen die hij beleeft door mee te doen aan mooie loopevenementen. Hij heeft veel loopervaring en hij gaat ons een lezing en training geven over met name trailrunning. Hoe ga je om met obstakels en gladde ondergrond? Hoe kun je je loopeconomie verbeteren, ook op het asfalt? Maar ook voor allerlei andere vragen staat hij natuurlijk ook open.

Lopen
Na de fietstraining is er gelegenheid tot omkleden in looptenue op de Atletiekbaan. De trainingsdag wordt afgesloten met een looptraining van 14.00 tot 15.30 uur. Tip van Bob van der Weg: "Ik raad het aan om oude schoenen of trailschoenen aan te doen bij de looptraining; ze zullen ongetwijfeld nat worden. Dat zou zonde zijn van nieuwe schoenen."

Praktische zaken
Vanaf het zwembad rijdt er een auto naar het stadspark. Hierin kunnen alle tassen met zwem/loopspullen, eten en andere te vervoeren zaken gedeponeerd worden.