GVAV Triathlon

Nieuws 2007

Eindstand clubklassement 2007

Van afstand zie ik steeds meer nieuwe namen in het clubklassement opduiken en in de nieuwste stand zijn het ook voornamelijk de nieuwe leden die voor wijzigingen zorgen. Edwin W, Sietske D en Gerard L zorgen voor enkele verschuivingen in de middenmoot. Om in het eindklassement voor te komen moet je minimaal drie wedstrijden mee hebben gedaan. Vandaar dat onder in de lijst een aantal namen verdwijnen.

Update looptest resultaten

De resultaten van de looptesten van afgelopen woensdagavonden staan online. In totaal hebben er 47 mensen mee gedaan aan de test( 25 heren en 22 dames ). Een prachtig resultaat. We zoeken naar plaats op de site waar de resultaten voortaan te vinden zullen zijn. Suggesties zijn welkom.
Klik hier voor de resultaten van de looptest.
Klik hier voor een uitleg van je resultaat.

De Sint kwam langs...

Afgelopen woensdag 5 december was het weer zo ver, de Sint kwam lekkers strooien in de kantine na de loop(test)training! Speculaas met chocomelk vonden gretig aftrek na afloop van training. De testresultaten van de atleten die vorige week de test misten, zullen binnenkort online verschijnen.
De AC-pieten....

 

  

Een nieuwe fietstrainer

Het bestuur is verheugd om aan de leden en trainers van GVAV de nieuwe fietstrainer Jabik Jan Bastiaans voor te mogen stellen.
Jabik Jan, zelf een verdienstelijke renner, zal per 18 maart 2008 in samenwerking met Nicky Delgrosso de fietstraining verzorgen. We denken hiermee weer een stuk kennis en kwaliteit binnen de vereniging te hebben gehaald. We wensen Jabik Jan veel succes en plezier bij onze vereniging.
Voor meer informatie lees verder... 

 

 

GVAV trainingsweekend succes

Het door GVAV georganiseerde trainingsweekend in Hooghalen mag een succes worden genoemd. Meer dan 35 leden bezochten het geheel van de wereld afgesloten trainingskamp. Met alleen maar licht, water voldoende voedsel en een gezellig warm onderkomen, klaagde niemand. Het begon met een zwemtraining, aansluitend fietsen en een clinic van André Rozendaal. Luisteren naar je lichaam en geen slaaf worden van je trainingsschema was één van de boodschappen. En pieken op het clubkampioenschap!!! Het avondspel, een alternatieve wampex spel, werd zelfs in de regen zonder gemopper afgewerkt.
Complimenten aan de activiteitencommissie en Runnersworld.
Klik hier voor een fotoverslag van het weekend.

  

GVAV-er Jerzy Kasemier in Florida

Jerzy stond zaterdag 3 november 2007 aan de start van de Ironman in Floriada. In zijn categorie eindigde Jerzy als 35e en overall 72e. Overall winnaar Stephan Vuckovic eindigde in een eindtijd van 08:21:29. Jerzy noteerde de volgende tussentijden van 00:53:00 04:37:34 03:43:59 met als eindtijd 09:22:21 hiermee heeft hij een prima prestatie neergezet. Op zijn website is het laatste nieuws van de omgeving en Jerzy's persoonlijke belevenissen te lezen. Of ga naar Tricafé voor meer informatie.
Klik hier voor de RTV-Noord uitzending een week voor vertrek.
Klik hier voor Jerzy's persoonlijke site.
Klik hier voor de uitslagen van de Florida Ironman.

 

 

 

 

  

Geslaagde afsluitende avond in Ni Hao

Er was veel belangstelling voor de afsluitende avond in Ni Hao op vrijdagavond 2 november 2007. Vele leden met partners waren aanwezig en konden eens op een andere wijze met elkaar kennis maken. De winnaars van het het clubklassement 2007 werden even in het zonnetje gezet en er werd afscheid genomen van Gerard Ypma en Minque Bruins.

Klik hier voor voor enkele foto's van Marcel.

Drie NK titels voor GVAV-ers tijdens winter triathlon in Assen


Veel GVAV-ers aan de start en aan de kantlijn tijdens de Wintertriathlon van Assen. Het waren uiteindelijk Gerard Lange, Janet ten Kate en Tammoa Kasemier die met de titel Nationaal Nederlands Kampioen Wintertriathlon 2007 in hun categorie naar huis gingen. Ook andere atleten stonden op het podium, Edwin Wiersema 3e, Janet was ook nog 3e dame overall en Frits Riemersma 2e in hun categorie. Op de sprint afstand zat Indra Arendz er dicht bij, maar een val op het ijs kostte haar een podiumplaats.


Onze verenigingsfotograaf Gerhard Lugard maakte een schitterende reportage van de GVAV-ers in hun nieuwe clubkleding en van de wedstrijd.
Klik hier voor de fotoreportage.

GVAV trainingsweekend in Hooghalen

Runnersworld verzorgt in samenwerking met de activiteitencommissie voor alle GVAV triathlon leden een trainingsweekend in hartje Drente, Hooghalen. Er is een programma voor twee dagen samengesteld. Hierin wordt getraind en door trainers uitleg gegeven hoe een triatleet zich het beste kan voorbereiden op de winter en het komende seizoen. Reserveer nu alvast dit weekend van 24 en 25 november 2007.
Blijf de website volgen voor het laatste nieuws.
Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden.
Klik hier voor de auto-route.
Klik hier voor de racefiets-route. De atb-route is een verrassing.

 

 

Schaatsclinic Oosterhaven

Geef schaatsers het woord en ze houden niet meer op, tijdens de clinic bij schaatscentrum Oosterhaven konden we daar van genieten. Tientallen schaatsgerelateerde items kwamen aan bod. Er werd gesproken over kleding en kledingkeuze tijdens trainingen en wedstrijden. Over schaatstechniek en de dynamische en statische krachten die nodig zijn voor het goed uitvoeren van de schaatsslag. Vervolgens de schaatsen zelf, daar valt heel veel over te vertellen. Ik heb nooit geweten dat schaatsers zo gedetailleerd met materiaal bezig zijn. Iedereen had zijn eigen schaatsen meegenomen en deze werden deskundig onderzocht op rondingen, verkeerde slijppatronen, bending en wat al niet meer. Met veel kennis rijker en een klein presentje in de hand, keerde iedereen zeer tevreden naar huis. Auke, Harry en Frits bedankt.
Klik hier voor het avondprogramma. 

Afronding kleding pasronde

Afgelopen woensdagavond 17 oktober was er nog een extra pasavond na de looptraining. Voor de late beslissers is er nog een mogelijkheid om bij Runnersworld kleding te passen en te bestellen. Laat deze kans niet liggen, dan sta je er volgend voorjaar of nog eerder strak op.
TIP! Denk eens aan een mooie ruime verenigingstas voor weinig geld.
Bericht van: Runnersworld

 

 

 

 

 

Nieuwe kleding en verenigingsfoto 2007

De kledingcommissie had goed voorbereidend werk verricht, alleen de kleding wilde maar niet komen. Eindelijk was het dan zover. Er was veel belangstelling van de aanwezige leden om zich even voor de training in de nieuwe clubkleding te laten zien. En het mag gezien worden. Met dank aan de kledingcommissie. Er zal binnenkort een nieuwe bestelronde volgen.
De laatste foto dateerde alweer uit het jaar 2003.
Kijk maar eens naar die jonkies van toen door hier te klikken.

 

 

Masters GVAV gehuldigd

Tijdens de Bike Motion dagen in Utrecht zaterdag 20 oktober was er een flinke vertegenwoordiging van GVAV-ers voor de prijsuitreiking van het mastercircuit 2007. In de jaarbeurshallen in Utrecht werden in de stand van Scott de winnaars met bekers en flinke cadeaus overladen. Volgend jaar willen ze het circuit nog meer promoten door meer wedstrijden 10x en een halve erin op te nemen. Ze verwachten een verdubbeling van het aantal atleten. Ook voor de duathlon zijn plannen om een circuit te starten. Een echte aanrader volgend jaar voor de vrouwelijke en mannelijke masters.

 

 

Primeur GVAV schaatstraining

Voor het eerst sinds de oprichting van de vereniging werd er op dinsdag 9 oktober 2007 een schaatstraining voor GVAV-leden onder leiding van Harry Schut gestart. De training zal wekelijks plaats vinden tot de wintertriathlon van Groningen voorjaar 2008. Er verzamelden zich 17 (van de 21 aangemelde) gemotiveerde atleten met het vizier op de wintertriathlons en natuurijs. Zij zullen er staan wanneer het zover is. We wensen de trainer en de deelnemers veel plezier en succes met dit nieuwe trainingsonderdeel binnen de vereniging. We blijven jullie volgen.

GVAV-ers in gekleurd Oss aan de start

Tijdens het Nederlands Kampioenschap RBR (10-40-5) in Oss is Ben Plantinga verdienstelijk 8e (h24)geworden. Ook Gerard Lange (4e, H40) en Sietske Dijkstra (5e H24) (beide net buiten het podium) vertegenwoordigden de vereniging met aansprekende plaatsen. Velen atleten kregen namelijk een rode kaart in Oss (28x), waaronder ook veel noorderlingen. Hele pelotons werden uit de wedstrijd genomen met als gevolg einde wedstrijd. Gerard Lange lag lang op koers voor het podium, maar viel door twee maal kramp in de hamstrings in de laatste loopronde uiteindelijk ver terug.

GVAV-ers in Molenschot

Sietske Dijkstra werd tweede dame in haar klasse en 4e overall tijdens de RBR (7.5 - 30 - 2.5 km). Gerard Lange eindigde als 2e in zijn categorie en 9e overall in een sterk veld van deelnemers. Edwin Wiersema, nog maar net lid, pakte de 4e plek in de klasse H20. Op naar het NK in Oss aanstaande zondag!
Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor de foto's.

Ben Plantinga tweede in RBR Assen

GVAV-er RBR-specialist Ben Plantinga is tweede geworden tijdens de RBR in Assen. Looptrainer Gerard Lange gaf ook het goede voorbeeld en werd eerste bij de H40 (6e overall). Sietske Dijkstra stond bij de dames op het podium door tweede te worden in haar categorie. En de jeugd van GVAV komt eraan met Edwin Wiersema als 14e en Johan Steenstra 16e in de H21. Veel GVAV-ers lieten zich zien in een prachtig mooie omgeving van Assen. Een mooie try-out voor de komende wintertriathlon van Assen.
Klik hier voor de uitslagen.

Nieuwe kleding pasronde, nieuwe damesmodellen, schaatspakken en lange tight

Na de eerste levering van de clubkleding is gebleken dat niet alle dames triathlon kleding goed paste. Deze kleding kan retour. Hiervoor zal alsnog de juiste dames kleding worden geleverd. Bioracer heeft nu nieuwe triathlon stoffen en damesmodellen waarin ze alle vertrouwen hebben om goed uit te leveren. Uiteraard in onze eigen clublijn. Dames die kleding hebben gekregen met verkeerde pasvorm deze inleveren tijdens de nieuwe pasavonden.
Schaatspakken en lange tight: deze zijn binnen en worden uitgedeeld op de pasavonden (gaarne contant geld meenemen).
De pasavonden zullen zijn op woensdagavond 3 en 10 oktober 2007. Je kunt dan passen welke maat het beste voor jou is en dit direct noteren/bestellen.
Laat deze kans niet liggen, dan sta je er volgend voorjaar of nog eerder strak op.
TIP! Denk eens aan een mooie ruime verenigingstas voor weinig geld.
Bericht van: Run2day

 

GVAV-ers in Bieze Triathlon Deventer

Tijdens de Bieze Triathlon in Deventer lieten vele GVAV-ers en oude clubleden zich zien. Mark Huisman finishte knap als 7e overall, gevolgd door Marcel ten Wolde (34e) en Jan Reiffers (46e). Marcel Veen, Arnold Koers (oud GVAV-er) en Jan vd Sleet maakten er een onderonsje van door op resp. 69, 70 en 71e plaats te eindigen. Een podiumplaats was er voor Janet ten Kate (2e) in de OD wedstrijd weggelegd. Proficiat.
Klik hier voor de uitslagen.

GVAV-ers finishen in zware triambla op Ameland

Bij de start van de enige echte off-road triathlon van het noorden werd even stil gestaaan bij het overlijden van tri-atleet Benny Vansteelant.
Er waren verschillende wedstrijden uitgeschreven XL, L, M en trio's. De GVAV-ers Andreas Kieviet en Menno Bals streden bij de XL om de eerste GVAV-er, gevolgd door Willem Pier Vellinga. Bij de L liet Frits Riemersma nog eens zijn vorm zien door als 6e overall (2:30:30) te eindigen met misschien wel de beste fietstijd. Gevolgd door oud GVAV-er Kornelis Bijlsma (19e), Oscar de Jong (20ste) en Elske Dijkstra als eerste GVAV dame (50ste) eindigde ze keurig binnen de 3 uren. Het was een mooie generale repetitie voor het Europees kampioenschap offroad triathlon op 13 september 2008.
Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor een verslag.

GVAV heeft er weer een Nederlands Kampioen bij

Tijdens de Beach Challenge, de off-road strandtriathlon van Den Haag / Kijkduin, is GVAV-er Frits Riemersma in zijn master categorie Nederlands Kampioen offroad triathlon geworden. De offroad triathlon werd georganiseerd door de Haagse duursport- en triathlonvereniging RTC in Monster/Ter Heijde. Alle onderdelen van de triathlon worden buiten de normaal begaanbare wegen afgelegd. Zwemmen in zee, atb-en en lopen op het strand en in de duinen.
Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor de foto's.

 

 

 

Opnieuw subsponsor voor GVAV

Notaris kantoor Broekema en Nielsen is toegevoegd aan de lijst subsponsoren van de vereniging. Naast de hoofdsponsoren Run2Day en Cycletrend trekt de vereniging subsponsoren aan.
Tijdens het passeren van de statuten van de vereniging bood notaris Nielson spontaan sponsoring van het kantoor voor de vereniging aan. De notarissen Broekema en Nielsen geven kleur aan het notariaat zo is op de website te lezen. En zo is het maar net. Er is een test op de site te vinden. Heeft u een testament nodig? Of heeft u er al één en wilt u weten of het up-to-date is? Doe de testamenttest!
Klik hier voor de website van Broekema en Nielsen.

  

Verenigingsfoto

Voorafgaande aan de komende woensdagavondtraining zal er door een beroepsfotograaf om 18.45 uur een foto van de aanwezige leden in de nieuwe clubkleding worden gemaakt. Verzoek aan atleten die extra kleding hebben om dit mee te nemen, zodat we allemaal in de nieuwe kleding op de foto kunnen. De vorige foto dateert uit het jaar 2003. En voor later is het ook erg leuk zoals je kunt zien.
Kijk maar eens naar die jonkies van toen door hier te klikken.

GVAV-ers aanwezig tijdens WK in Hamburg

Tijdens de World Championships Triathlon in Hamburg waren de GVAV-ers Marcel Veen en Tammoa Kasemier aanwezig. Beiden streden mee in hun agegroup. Marcel werd 98e en Tammoa 9e. Dit jaar nog geen podiumplaatsen maar ze waren aanwezig in dit internationale veld. Waardering en een fantastische ervaring rijker. Volgend jaar staan er misschien wel meer van ons aan de start.
Klik hier voor de uitslag.

Jolanda en Gea eerste in triathlon van Drachten

Onder uitstekende sportomstandigheden zijn Jolanda de Vries (D40, OD) en Gea Hut (D, 1/8) eerste geworden in hun categorie. Er waren veel GVAV-ers en oud GVAV-ers aan de start. Enkele atleten misten een hogere klassering door materiaalpech. Toch stonden er veel GVAV-ers op het podium.
Klik hier voor de uitslag.

Gerrit ten Brinke laat zich zien in Canada

Gerrit ten Brinke vertegenwoordigde als enige GVAV triathleet ons in de Ironman van Pinticton, Canada. Gerrit wist in zijn agegroup beslag te leggen op de 3e plaats. Een felicitatie waard. Klik hier voor meer informatie.

Podiumplaatsen voor Jerzy en Esther tijdens NK longdistance in Almere

GVAV-ers Jerzy Kasemier (08:29:45) en Esther de Vries (09:51:21) behaalden respectievelijk een 2e en een 3e plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen long distance triathlon van Almere. Een prestatie die er wezen mag. Proficiat. GVAV-er Mark Huisman eindigde als 12e in 09:02:12. Ook de GVAV-ers Jan Kollé 12:55:38 en Edwin den Dunnen 12:57:02 deden van zich spreken door vlak achter elkaar te finischen op een 257e en 258e plaats. Gefeliciteerd mannen. En oud GVAV-ers Arjan Griffioen en Fred Kamp hebben er ook weer een Almere finish bijgeschreven.
Klik hier voor de uitslag.

Woensdag nieuwe looptrainer

Het bestuur heeft voor het komende jaar looptrainer Gerard Lange aangesteld. Gerard zelf verdienstelijk triathleet zal naast looptrainer Dick de Boer vanaf 1 september 2007 de looptrainingen op woensdagavond verzorgen. Het bestuur is erg ingenomen met het aanstellen van de Gerard. Het aanstellen past geheel in het toekomstige beleid van het bestuur twee trainers per onderdeel. We wensen hem veel plezier en sportief succes toe bij GVAV Rapiditas Triathlon Groningen.

 

 

 

 

 

Eerste plaats voor Tammoa Kasemier tijdens NK Masters in Veenendaal

GVAV-ster Tamoa Kasemier behaalde de eerste plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Masters in Veenendaal. Proficiat Tamoa. Ook andere GVAV-ers deden van zich spreken en behaalden een podiumplaats. Zo finischte Gerard Lange als 4e, Frits Riemersma als 3e in hun categorie. Ineke Molenaar, koploper in het mastercircuit, eindigde hier vierde. De 'oudste' damescategorie (60+) was een club-onderonsje van het Groningse GVAV. Tammoa Kasemier en Greetje Lanting streden met z'n tweeen om het goud. Tammoa bleek een maatje te groot en zou ook bij een categorie jonger nog zilver gehaald hebben.
Er werd gestreden zoals op NK, EK's en WK's gebruikelijk is in 12 age-groupcategorieen van 5 jaar. De GVAV-ers waren duidelijk aanwezig en herkenbaar in hun nieuwe outfit.
Klik hier voor de uitslag. Klik hier voor de foto's.

Mediterraanbuffet voor leden en de partners

Op vrijdag 7 september 2007 organiseert de activiteitencommissie een Méditerraan Buffet. Voor wie? Alle leden, trainers en begeleiders met of zonder partner worden uitgenodigd. Vakantiebelevenissen uitwisselen en je clubgenoten kennis laten maken met je partner is nu de ideale mogelijkheid. Het hele gebeuren zal plaats vinden in het clubgebouw in het stadspark. De aanvang is 19.00 uur. We verwachten een grote opkomst en daarom lees verder voor meer informatie
Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor een snelle opgave.

 

 

 

 

 

GVAV clubkleding gesignaleerd

Tijdens de fietsweek 2007 in het Franse dorp Guillestre werd de eerste GVAV clubkleding gesignaleerd. Een fris uiterlijk met de herkenbare kleuren en logo's van de vereniging en sponsoren. De fietsweek werd overigens onder wisselende omstandigheden verreden. Meer dan 25 renners waren op de fietsweek 2007 afgekomen, waaronder 1 gastrenner Wiel van Aken uit Puth.
Klik hier voor een eerste indruk van de fietsweek 2007.

 

 

 

 

 

Gerard Terwisscha van Scheltinga presteert in Norseman Xtreme Triathlon

In de monster triathlon de Norseman Xtreme weet Gerard Terwisscha van Scheltinge beslag te leggen op de 32e plaats (13:26:05) overall. Een prestatie die er wezen mag. In een internationaal veld waren ook Menno ter Bals (62e) en oud GVAV-er Arnold Koers (79e) van de partij. Ook Thomas Mulrooney (86e) van Tritanium en gastrenner tijdens de fietsweek van 2007 volbracht deze Xtreme Triathlon.
Voor de uitslag klik hier.
Voor uitslagen van GVAV-ers in andere wedstrijden lees het Tricafé. 

 

 

 

Verenigingscompetitie 2007 van de NTB.

Voor 27 augustus kunnen we ons als GVAV inschrijven en gezien de nieuwe puntentelling (elke klasse kan punten scoren, dus de masters doen 'evenzwaar' mee als de senioren) is het aantrekkelijk voor GVAV om mee te doen. Dus geef je op als GVAV-er en zet voor je vereniging in teamverband een prestatie neer.
Opgave alleen via de mail, aangezien wij (Janet en Marcel) tot 19 augustus 2007 met vakantie zijn. Voor meer informatie lees verder...

Aktie lid worden van GVAV

De aktie om tegen verenigingskorting lid te worden van GVAV Rapiditas Triathlon Groningen is tot nu toe een groot succes geworden. De aktie blijft nog tot 1 september 2007. Dus wacht niet te lang en grijp je kans. Profiteer gelijk van de nieuw aangeboden schaatstrainingen de komende winter. Via het digitale inschrijfformulier kun je je nog inschrijven.
Lid worden?

GVAV clubkleding gearriveerd

Vanaf donderdag 5 juli 2007 is de bestelde kleding af te halen bij Run2day. De kleding is klaar om afgehaald te worden. Er is alleen een productiefout in de korte running tights: deze is geleverd met een triatlonzeem. Dit moet dus gemaakt worden en er is nu een backorder voor de klant. De schaatspakken, tights lang en trainingsbroeken waren nog niet geleverd, maar komen binnenkort.

Na de vakantie (september) laten we een nieuwe bestelling opnemen voor de kleding. Mensen die alsnog iets willen omdat ze het nu gezien hebben.De levering zal dan in november zijn. Het is de moeite waard de kleding ziet er super uit. Klik op het ontwerp voor een vergrote weergave.

GVAVers in Didam aan de start.

GVAVers keerden gelauwerd terug uit Didam waar de derde wedstrijd van het masterscircuit plaatsvond. Ineke Molenaar eerste D50 (de snelste was Marijke Zeekant maar die startte bij de dames overall), Greetje Lanting eerste D60 (gehuldigd als tweede D50) en ondergetekende op de gebruikelijke derde plaats H50. De niet onaanzienlijke geldprijzen werden ter plekke uitgekeerd! Gerrit.
Klik hier voor de uitslagen.

Volle winst voor Esther de Vries en Gea Hut in Stiens

GVAV-ster Esther de Vries wordt eerste dame in de eerste sfeervolle triathlon van Stiens, welke door Henk-Jan Dolsma werd gewonnen. En Gea Hut pakt de eerste plaats bij de dames 1/8 triathlon. Zon, een harde wind en veel publiek kenmerkten deze triathlon.
Klik hier voor de uitslagen

 

 

 

 

 

Toppers GVAV vallen uit in Stein

Ze waren zo goed op weg Jerzy Kasemier en Mark Huisman in Stein 2007. Jerzy lag na het fietsonderdeel nog op een stevige eerste plaats, maar valt tijdens het lopen finaal uitgeput uit. En Mark moest met een rugblesssure tijdens het lopen de wedstrijd verlaten. Erg jammer maar we zullen nog veel van ze horen. Marcel ten Wolde eindigde op een 37e plaats overall (6:41':04"). Een prestatie in dit deelnemersveld die er mag zijn. Marcel houdt de stijgende lijn vast.
Zaterdag liet Sanne Buisman weer van zich spreken door als 5e dame te eindigen tijdens het NK OD in Stein. Een knappe prestatie ook gezien de niet onoverkoombare achterstand op haar voorliggers. Dat geeft veel perspectief voor de toekomst. Bij de sprint recreatief master Dames finisht Janet te Kate ruim als eerste.
Klik hier voor uitslag en foto's

Oliver Bergmann en Sanne Buisman winnen Gino Speedman 2007

De duitser Oliver Bergmann won de wedstrijd in de topserie en bij de dames was het GVAV-er Sanne Buisman op de eerste plaats en Esther de Vries op een knappe tweede plaats. GVAV-er Jerzy Kasemier zag de wedstrijd als een goede voorbereiding voor Stein en werd tweede. De derde plek was voor oud GVAV-er Henk-Jan Dolsma. Marcel ten Wolde werd overall OD eerste bij de H20. Speaker Henk Kooi kondigde het aan bij onweer wordt de wedstrijd gestaakt. Was het een week geleden in Nijeveen nog tropisch heet, tijdens de Gino Speedman vielen tropische regenbuien tijdens het onderdeel fietsen, gelukkig zonder onweer.
En de GVAV age groupers deden het zoals gewoonlijk de laatste tijd goed.
Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de foto's van Esther Witte
Klik hier voor de eerste foto's van Gerhard Lugard

Klik hier voor een RTV Noord geluidsfragment van de GVAV-ers Jerzy en Sanne

GVAV cursisten met goede tijden over de finish

Alom tevredenheid na afloop van de GVAV cursisten tijdens hun triathlon-debuut. Enkele talenten dienden zich direct al aan. Sanne Menning won bij de dames sprint, gevolgd door Carin Ceelaert, tweede en Joke Perdok derde. Jenny Blaauwbroek stond bij de dames master op de hoogste tree van het podium. Ook de cursisten kregen het niet voor niets tijdens deze Gino Speedman. Een enorme hoosbui brak boven het fietsparcours los. En nu maar hopen op een vervolg van een triathlon carrière. Tot woensdagavond op de clubtraining.
Klik hier voor de foto's van fotograaf Gerhard Lugard.

 

 

Sanne Buisman eerste OD afstand en Ben Plantinga oppermachtig bij de duathlon

In een bijna sup-tropisch Nijeveen stonden veel GVAV dames op het podium. Een sterke Sanne Buisman wist opnieuw bij de dames de eerste plaats te behalen met Esther de Vries op een knappe tweede plaats. Sanne zette tevens de derde tijd ooit bij de dames in Nijeveen neer. Janet ten Kate, Ineke Molenaar en Greetje Lanting werden eerste dame in hun categorie. Marcel ten Wolde was de snelste GVAV-er bij de heren OD afstand. Naast de Triathlon werd nog een duathlon georganiseerd. GVAV-er Ben Plantinga won hier met overmacht.
Klik hier voor alle uitslagen en wellicht later enkele foto's.

Tri-out cursisten in Kolham

De GVAV cursisten hadden zaterdag een Tri-out in Kolham. Vanuit buitensportorganisatie Ecomotion werd een kleine triathlon georganiseerd. Dit als laatste voorbereiding op de Speedman van zaterdag. De eerste beelden geven een impressie van de ochtend. Verdere informatie, uitslag en meer foto's volgen binnenkort.

Klik hier voor een indruk

Klik hier voor een verslag en de uitslag

 

 

 

Clubkampioenschappen 2007 in sfeervol Garnwerd


Jerzy Kasemier en Sanne Buisman nieuwe GVAV clubkampioenen triathlon 2007. Zij waren de sterksten in een deelnemersveld van meer dan 50 GVAV triatleten. De wedstrijd werd onder uitstekende omstandigheden georganiseerd op een nieuwe locatie in en rondom Garnwerd. Met een geweldige wedstrijdinstelling van de triatleten zette de activiteitencommissie een goed georganiseerd evenement neer. Met de afsluitende prijsuitreiking en een gezellig BBQ werd er nog lang nagepraat.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor een eerste foto-impressie van de rijdende oldtimer-reporters Ronald, Klaas, Agnes en Anton.

 

GVAV-ers Mark en Menno presteren tijdens NK in Nieuwkoop

menno en marcMark Huisman behaalt de 7e plaats (overall 9e) tijdens de 25e NK 1/2 Triathlon 2007 in Nieuwkoop. Een prima prestatie in dit sterke nationale en internationale veld. Let op deze man dit seizoen. Menno ter Bals werd in dezelfde wedstrijd 53e (overall 113e). Ook een prestatie die er zijn mag.
Zijn ze tijdens het clubkampioenschap te bewonderen of gaan ze voor de titel.

Klik hier voor de uitslag.
Of lees verder in GVAV tricafé

 

GVAV vereniging trekt opnieuw subsponsor aan

medisupportNaast de hoofdsponsoren Run2Day en Cycletrend heeft het bestuur besloten meerdere subsponsoren aan te trekken. Naast de bestaande subsponsoren Ecomotion, Pro-art en Schaatscentrum Oosterhaven is onlangs Fysiotherapie Medi Support in Groningen als subsponsor aan de lijst toegevoegd. Medi Support behandelt en begeleidt al vele jaren (top)sporters in het gehele noorden van het land. Hun ideeën met betrekking tot behandeling gaan uit van een zo snel mogelijke reactivering van de sporter(ster).
Klik hier voor de website van Medi Support in Groningen.

GVAV-ers Marc en Sanne winnen Heerenveen Triathlon

Op een nieuwe lokatie werd de 20ste Triathlon van Heerenveen gewonnen door de GVAV-ers Marc Huisman bij de mannen OD en door Sanne Buisman, vrouwen OD. Een prestatie die er mag zijn gezien het nationale deelnemersveld. De atleten kwamen uit alle windstreken van het land. Ook een mooie prestatie voor GVAV-ster Ineke Molenaar, zij werd eerste in haar categorie 50+. Verder stonden GVAV-ers Frits Riemersma en Gerrit ten Brinke op het podium in hun categorie. Een prachtige wedstrijd met een leuke zwemlokatie, een prachtig fietsparkoers en nog eens een snel en mooi loopparkoers. Onderling maakten de GVAV-ers er ook nog eens een leuke wedstrijd van. Jammer dat de inschrijving niet meer atleten toeliet. Een herhaling waard Heerenveen!

Klik hier voor de uitslag.
Lees hier voor een wedstrijdverslag.
Klik hier voor vele foto's van Samme Steenstra.

 

Komende winter schaatstraining voor GVAV leden

harryVan de bestuurstafel: In het beleid van het bestuur is voor de komende winter ruimte gemaakt voor de leden om naast de bestaande trainingen, zwemmen, fietsen en lopen, schaatstraining aan te bieden. Het bestuur heeft Harry Schut (inzet) als schaatstrainer aangesteld. Hij gaat de komende wintermaanden van oktober tot de WTG in 2008 de leden de schaatstraining geven op de 400 m baan van Kardinge in Groningen. Nadere informatie volgt. Harry is inmiddels aan de leden voorgesteld en veel succes toegewenst.

 

 

 

 

 

Laatste nieuws Clubkampioenschap.

Zal de nieuwe locatie nieuwe clubkampioenen opleveren? Nog een paar dagen en we zullen het weten. Er hebben zich al meer dan 50 clubleden aangemeld voor komende woensdagavond. Het belooft een spannende en warme avond te worden.

Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst.

flyerclkamp

 

Clubkampioenschappen op andere locatie!!

Op woensdag 6 juni 2007 vinden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Dit jaar op een nieuwe locatie bij recreatiecentrum Ab Nooren in Garnwerd. Altijd spannend omdat er een nieuw zwem-, en loopparcours is en de fietsroute is nagenoeg hetzelfde alleen een ander vertrekpunt. Afsluitend gaan we met z'n allen BBQ! We hopen in ieder geval op een grote deelname en veel cursisten.
Voor opgave en meer informatie lees verder...

Parcours Clubkampioenschappen on line!

De Activteitencommissie kan hierbij melden dat alle routes voor de Clubkampioenschap 2007 in Garnwerd klaar zijn.
Klik hier voor het looponderdeel (5,4 km).
Klik op fietsonderdeel (20,7 km) voor het fietskaartje.
Voor een routebeschrijving van beide onderdelen klik je hier.

Ben net niet

Tijdens de goed georganiseerde RBR van tritanium wist GVAV-er Ben Plantinga net niet de eerste plek te pakken. Voor de GVAV-ers Sanne Buisman, 2e dame en Jolande de Vries 2e vrouw masters ook podiumplaatsen. En good old Jan Reiffers legde beslag op de 3e plaats bij de heren masters. Bij de estafette deden ook GVAV- triatleten van zich spreken. Gelegenheidsduo Steven van Vliet en Klaas Kat werden 2e op dit onderdeel. Weer relatief veel GVAV-ers aan de start en aan de kant.
Klik hier voor de uitslag.
Klik hier voor mooie foto's.

 

 

Rikkert is de eerste

Rikkert Iwema volbrengt als eerste GVAV-er dit jaar een Ironman. Rikkert eindigde in de Ironman van Lanzarote, categorie 35+, met een eindtijd van 14:33:32 en overall als 768e. De door de spanjaard Eneko Llanos Burguera gewonnen wedstrijd (08:49:38) werd onder prima omstandigheden gehouden.
Klik hier voor de uitslag.
Lees verder in tricafé...

 

 

 

 

GVAV Rapiditas in Groningen Archief ondergebracht

Op woensdag 16 mei 2007 is het archief van GVAV Rapiditas Groningen definitief ondergebracht bij het Regionaal Historisch Centrum "Groninger Archieven". Dit betekent dat vanaf 1 juli 2007 het GVAV-archief toegankelijk is voor iedereen. Voor GVAV Triathlon zijn voor de periode 1985 - 2007 gegevens op te vragen. Overigens kunnen oud leden hun archiefmateriaal afgeven aan onze verenigingsarchivaris Anton Aelberts.
Klik hier voor de meer informatie.

 

GVAV vereniging trekt subsponsoren aan

oosterhavenNaast de hoofdsponsoren Run2Day en Cycletrend heeft het bestuur besloten meerdere subsponsoren aan te trekken. Naast de bestaande subsponsoren Ecomotion en Pro-art is onlangs Schaatscentrum Oosterhaven in Groningen als subsponsor aan de lijst toegevoegd. Voor alle leden van GVAV Triathlon geldt op vertoon van de licentie 10% korting op alle schaats- en skeeler artikelen.
Klik hier voor de website van Schaats- en skeelercentrum Oosterhaven in Groningen.

Jerzy flikt het weer en Ben zat er dicht bij

Binnen een week haalt Jerzy Kasemier zijn tweede grote overwinning. In Kruiningen werd Jerzy met ruime voorsprong eerste in de eerste halve triahtlon van dit seizoen. Jerzy gefeliciteerd. Dit belooft nog wat voor het komende seizoen.
Ook het vermelden waard is, dat de verse RBR clubkampioen 2007 Ben Plantinga, direct alweer van zich liet horen met een uitstekende prestatie in Amersfoort. In het nationale duatloncircuit viel Ben met een vierde plaats net buiten de prijzen, maar toch.
Lees verder in tricafé...
Klik hier voor de uitslag in Kruiningen.
Klik hier voor de uitslag in Amersfoort.

 

Geslaagd clubkampioenschap duathlon 2007

rbrduathlonBen Plantinga en Jolanda de Vries zijn woensdagavond 9 mei GVAV RBR clubkampioen voor 2007 geworden. De wedstrijd werd met veel deelnemers onder uitstekende omstandigheden gehouden. Voor de gestarte cursisten was het hun eerste kennismaking met de duathlonsport. Ook zij keken met volle tevredenheid terug op hun eerste wedstrijd.
Klik hier voor overzicht van het loop- en fietsparkoers
Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor een foto-impressie

 

 

GVAV-ers laten zich zien in de door Jerzy Kasemier gewonnen UT triathlon

Zondag 6 mei 2007 stonden diverse GVAV-ers in Enschede aan de start. En er werd gepresteerd! Het combiteam dames Groningen met Danne Boterenbrood, Sanne Buisman, Esther de Vries en Stephanie Bouma net tweede op luttele seconden achter het dames NTB team. De mannen van GVAV met Mark Huisman, Marcel Veen, Willem-Pier Vellinga en Marcel ten Wolde werden achtervolgd door pech, overall twintigste. Op het allerhoogste trede mochten twee GVAV-ers staan: Jerzy Kasemier won overtuigend op de kwart afstand, waarbij de concurrentie niet mis was. Internationale tegenstand kwam met name uit Duitsland. Jerzy grote klasse. Janet ten Kate won op de sprint afstand de dames masters en werd overall tweede. Al met al goede prestaties van GVAV Triathlon. Volgend jaar met meer teams aan de start?
Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor foto's

Gerrit ten Brinke Nederlands Kampioen Powerman

Tijdens de Powerman Wereld Kampioenschap 2007 in Horst aan de Maas is op 22 april 2007 in zijn leeftijdscategorie GVAV tri- en duathlonspecialist Gerrit ten Brinke Nederlands Kampioen geworden. Het scheelde maar 54" of Gerrit was wereldkampioen geworden. Het betrof hier de klassieke afstand van 15km-60km-7,5km. Gerrit van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
Klik hier voor de uitslag.

Clubklassement: Dringen in de top tien...

Er stonden in Enschede zowel bij de individuele als de clubteams meer dan 3 GVAV'ers aan de start, waardoor alle resultaten meetellen voor de stand. De series zijn gerekend als aparte wedstrijden. Na verwerking van de resultaten van Enschede, worden de verschillen bij de vrouwen groter. Janet ten Kate en Esther de Vries nemen afstand van de concurrentie. Bij de mannen wordt het dringen om een plek in de top tien. Vrijwel het gehele GVAV mannenteam komt de top-tien binnenstormen. Met de Club Run-Bike-Run van woensdag voor de deur zijn er maar liefst 13 mannen en drie vrouwen die kans maken om de koppositie in het clubklassement te grijpen. Als dat geen spannende wedstrijd wordt.......
Klik hier voor het klassement

Fietsweek 2007 in Guillestre

De 24e fietsweek is van zondag 8 juli tot en met vrijdag 13 juli 2007 in Guillestre in de Franse Alpen. Een afwijkende plaatsvolgorde dit jaar, maar daar zal het programma niet minder om zijn. We zijn nu in afwachting wat voor verrassend programma de rijders en rijdsters krijgen voorgeschoteld. Campingreservering is in handen van Ten Brinke Systems. Bericht van directie Tour Live.
Klik hier voor meer fietsweek informatie.

Veel belangstelling clubkampioenschap duathlon 2007

Woensdagavond 9 mei 2007 organiseert GVAV-triathlon voor leden van GVAV en Tritanium de clubkampioenschappen duathlon RBR. De wedstrijd is op en rond de atletiekbaan in het stadspark te Groningen. Start om 19.00 uur en opgave via de mail naar Martine of Anton of tijdens de training. Ook vlak voor aanvang kan nog worden ingeschreven.
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor overzicht van het loop- en fietsparkoers

Bijeenkomst verkeersregelcursus Speedman

Op dinsdagavond 1 mei is er een verkeersregelcursus, de precieze tijd is:
datum: dinsdagavond 1 mei,
tijd: 19.00 uur
plaats: hoofbureau van de politie aan de Rademarkt 12.
duur: ~ 1 uur
Probeer te komen!
Met de Speedman in het vooruitzicht op 16 juni is het weer essentieel dat er zoveel mogelijk leden komen!
In het GVAV-tricafe is hierover meer te lezen.
GVAV Tricafé...

Licenties 2007

Het is zover: de licenties zijn binnen! Inmiddels zijn ze in bezit van Anton. Dus wie zijn/haar licentie snel wil hebben kan het beste de trainingen bezoeken of anders even contact opnemen met Anton.

Triathlonseizoen 2007 geopend

Voor het noorden is het triathlonseizoen 2007 echt begonnen, even de WTG niet meegerekend. Vele GVAV-atleten reisden af naar Ter Idzard in Friesland voor een RBR en weer anderen namen deel aan de Drentse Triathloon, een wedstrijd met lopen, atb-en en kanoën. In Ter Idzard werden bij de sprint Ben Plantinga 1e overall en Janet ten Kate eerste dame bij de Masters. In Loon schreef Arnoud Hageman geschiedenis door als 2e overall te finishen en bij de Masters 1e te worden. In het GVAV-tricafe zijn de eerste verhalen te lezen.
Naar GVAV Tricafé...
Klik hier voor de foto's en hier voor de uitslag van Ter Idzard.
Klik hier voor de uitslag van Loon.
Klik hier voor de foto's van Loon.
Klik hier voor foto's Loon van fotosport.nl.

collage2005

GVAV-triathlon cursus gestart

De trainers en begeleiders zijn met veel belangstellenden (25) aan de GVAV-triathlon (beginners)cursus triathlon begonnen. Deze cursus wordt door de vereniging georganiseerd om nieuwe atleten kennis te laten maken met de triathlonsport. De deelnemers krijgen training in de drie vereiste onderdelen, zwemmen, fietsen en lopen. De cursus sluit af met een echte wedstrijd, de Speedman, die op zaterdag 16 juni 2007 wordt gehouden.
Lees verder...

GVAV Rapiditas Groningen archief

Na overleg met alle verenigingen is besloten het totale GVAV-archief onder te brengen in het RHC Groninger Archieven zodat de (veelal) historische stukken van de GVAV-geschiedenis in lengte van jaren onder goede bewaaromstandigheden in geklimatiseerde depots zijn ondergebracht. De gvavtriathleten kunnen foto's, verslagen en nog veel meer wetenwaardigheden van weleer inleveren bij Anton Aelberts.
Lees verder...

Wintertriathlon Groningen

Veel GVAV-triathleten in de wedstrijd en langs de lijn. De door Martin Veenhuizen gewonnen wedstrijd werd gekenmerkt door een harde wind.
Klik hier voor de uitslagen.
Klik
hier voor een uitgebreide fotoserie.

GVAV-ers en clubranking

Oud-GVAV-triathleet Tiedo Tinga heeft zijn ranking uitgebreid met een clubranking. De startranking (o.b.v. vorig jaar; nog 0 wedstrijden in 2006) is te vinden op http://www.sportranking.nl