GVAV Triathlon

Anton en Anne winnen CK duathlon

Afgelopen woensdagavond heeft het GVAV Clubkampioenschap Run-Bike-Run 2016 plaatsgevonden.

Aan de start stonden een kleine 40 dames, heren en Tritanen (m/v), om uit te vechten wie zich clubkampioen RBR 2016 mocht gaan noemen.
Het stadspark lag er zonnig bij, voor Groningse begrippen stond er weinig wind en een wat drassig parc fermee zou de pret niet drukken. Voor de start werden de deelnemers nog even streng doch rechtvaardig door speaker Henk toegesproken over het fietsparcours, waarop vanwege tijdrijdende CSG-ers en wegwerkzaamheden waakzaamheid geboden was. Dankzij een ruime schare aan vrijwilligers verliep de opbouw, tijdregistratie en verkeersregulatie helemaal goed.

Na het startschot werden eerst 5 rondjes rond de vijver gelopen. Bij de dames ging Anne sterk aan kop, gevolgd door Nicole, Maayke en Sandra met op enige afstand onder meer Karla, Jorinde en Marjory. Anne ging met een ruime voorsprong de wisselzone in. Nicole heeft bij het fietsen een stuk goedgemaakt, maar uiteindelijk won Anne met grote overmacht in een tijd van amper een uur. Nicole kwam een paar minuten later als tweede over de finish. De strijd om de derde plek leek nog een spannende te worden. Karla naderde Sandra tegen het einde van het fietsen, maar door een lekke band van Sandra bij de busbaan werd het podium beslist.

Bij de heren ging het goud naar Anton. Niels en Mathijs zijn bij het fietsen - volgens strava met zo’n 39,5 kmh gemiddeld - nog wel wat ingelopen, maar Anton wist stand te houden en kwam met een halve minuut voorsprong de wisselzone weer in. Niels lag op de 2e plek, op nog geen fietslengte gevolgd door Mathijs. Bij de twee laatste ronden om de vijver werd de volgorde niet meer gewijzigd, waardoor het zilver voor Niels is en Mathijs met een bronzen plak naar het promotie feestje van Berry (gefeliciteerd!) kon vertrekken.

Bij de Tritanen wonnen Thijs Wiggers en Franciska Schutter (met een noemenswaardige snelste dames-fietstijd van de dag van ca. 36,5 kmh gemiddeld).

Al met al was het een hele leuke avond, die dankzij de vele vrijwilligers soepel verliep. En gelukkig hebben we de foto’s en het timelaps filmje nog!
Waarvoor dank aan Adriaan, rondrennende Frits, Time-laps Rolf en Maarten-op-de-Cervelo (met oog op onze Cycle Trend sponsor).

  • Foto's van Maarten Scharrenborg zijn hier te vinden
  • Foto's van Frits Riemersma zijn hier te vinden
  • Timelaps film van Rolf Bettenbroek is hier te vinden (en foto's hier)
  • Foto's van Adriaan zijn hier te vinden
  • Uitslagen zijn hier te vinden