GVAV Triathlon

Junioren training bij GVAV Triathlon

Wil jij ook goed worden in triathlon? Ben je 11 jaar en ouder en wil je heel graag trainen voor de triathlon? Dat kan! GVAV Triathlon biedt tot de zomervakantie drie trainingen aan: zwemmen, fietsen en lopen. Je mag drie weken op proef meedoen! Na de zomervakantie is er een uitgebreider trainingsprogramma. Samen met de andere junior atleten kun je de komende zomer meedoen met de wedstrijden uit het jeugd en juniorencircuit, maar dat hoeft niet. 

De trainingen zijn onder leiding van deskundige trainers, tot de zomervakantie wordt op dinsdagavond van 18.30-19.30u gefietst op de wielerbaan. Je traint uithoudingsvermogen, snelheid en fietsvaardigheid zoals het nemen van bochten, remmen en schakelen. Soms alleen en soms in groep samen met de wielrenners van de NWVG. Op woensdagavond is de looptraining op de atletiekbaan in het Stadspark. Deze training is van 18.45-20.00u. Na het inlopen is er loopscholing voor een goede en efficiente looptechniek. Er zijn verschillende trainingsvormen waarbij uithoudingsvermogen, looptechniek en snelheid aan de orde komen. Op donderdag wordt er gezwommen in het open water van het Hoornse Meer. Deze training is van 18.15-19.15u. Goed leren zwemmen in open water is belangrijk. We oefenen bijvoorbeeld het navigeren (de goede richting zwemmen) maar ook snelheid, uithoudingsvermogen en vaardigheden zoals starten, boeien ronden en in een groepje zwemmen. 

Je moet zelf zorgen voor de materialen die nodig zijn om mee te kunnen doen zoals zwemkleding, zwembril en een badmuts. Een wetsuit is niet direct nodig. Voor het fietsen zijn een racefiets met goed werkende remmen en een helm nodig. Voor het hardlopen: hardloopkleding en hardloopschoenen.

Wil je meer informatie en lijkt het je leuk om mee te komen trainen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.