GVAV Triathlon

Clubkampioenschap Run Bike Run 2017

Het was nat en koud, maar toch stonden zo’n dertigtal GVAV- en Tritanium-atleten woensdagavond 12 april aan de start voor deze wedstrijd over 5 km lopen, 19 km fietsen en nog eens 2 km lopen, om te zien wie er met de wisselbekers naar huis zouden gaan.

Bij de dames nam Carin Ceelaert de leiding en bouwde in de 5 rondjes lopen een flinke voorsprong op. Jorinde van der Laan en Karla Schipper liepen de eerste 3 ronden nog samen, maar toen Jorinde  op de fiets sprong, had ook zij een behoorlijke voorsprong opgebouwd. Carin kwam als eerste terug. Zij had nog steeds een ruime voorsprong en kon onbedreigd naar de overwinning lopen. Karla had met fietsen bijna Jorinde bijgehaald en het leek nog even spannend te worden, maar Jorinde was toch de betere loopster en eindigde als tweede, op een minuut gevolgd door Karla.

Bij de heren wel een (heel) spannende  strijd: tijdens de eerste run was een kopgroep ontstaan van 4 : Anton Stempher, Erik Schröder, Mathijs van Ark en Niels Grote Beverborg. Zij gingen na 5 rondjes gezamenlijk de wisselzone in. Mathijs was als eerste terug en hij had blijkbaar knalhard gefietst, want zijn voorsprong was flink. Even later kwamen Anton en Eric terug en niet zo veel later kwam ook Niels al binnen. Mathijs zijn positie kwam niet meer in gevaar en hij werd dus clubkampioen bij de heren. Maar voor plek 2 werd het nog heel spannend: Anton en Eric gingen samen de laatste ronde in en Niels kwam ook nog opzetten. Anton ging tot de bodem en versloeg Eric met een hele lange sprint. Niels werd vierde op maar 9 seconden van Eric.

Nieuw dit jaar: voor het eerst een jeugdserie! Vijf dappere jeugdleden vertrokken samen met groep voor hun eigen wedstrijd over 2 km lopen, 11 fietsen en nog 1 km lopen. Bij de jongens won Hugo Bosscher, hij liep samen met zijn broer vooraan mee tijdens de eerste run. Hij sloeg zijn slag bij het fietsen en met een goede wissel had hij voldoende voorsprong voor zijn laatste kilometer. Bij de meisjes was het Meike Regeling die won, ze liep goed voorin mee en had de krachten op de fiets goed verdeeld om er nog een snelle laatste kilometer weg te kunnen lopen.

De uitslagen staan inmiddels op de uitslagenpagina.

Een overzicht van alle winnaars door de jaren (sinds 1997) heen is hier te vinden.