GVAV Triathlon

Anton en Jorinde clubkampioenen 2017

Na een druilerige dag klaarde het woensdagavond 7 juni precies op tijd op zodat de clubkampioenschappen onder prima weersomstandigheden plaats konden vinden. Met een recordaantal deelnemers werd er hard gestreden om de titel clubkampioen 2017.

Als eerste gingen de jeugdleden van start, en na een hele sterke wedstrijd gingen zowel Yasmin Nauta als Joris van Asselt met een medaille én een prijs mogelijk gemaakt door Erik Gorter naar huis als jeugd-clubkampioenen van GVAV.

Bij de dames was het een spannende strijd om het podium: Karla en Eveline hadden na 3 onderdelen allebei evenveel punten, maar omdat Eveline van de twee de hoogste klassering op een onderdeel had, legde zij beslag op de derde plek. Tweede werd na een zeer sterk looponderdeel Hanneke, maar de duidelijke winnares bij de dames was met slechts 6 punten in totaal Jorinde van der Laan. Zij mocht aan het eind van de avond met "de Oscar" - de nieuwe wisseltrofee die vanaf dit jaar de Thea Sybesma-bokaal vervangt - naar huis.

De strijd om het hoogste podium bij de heren was na het fietsen al haast beslist, maar de rest van het erepodium werd in het looponderdeel verdeeld. Hugo Jan Bosscher was veruit de snelste bij het zwemmen en met een 5e looptijd snelde hij naar een sterke 3e plek. Ondanks een foutje bij het fietsen was het Niels Grote Beverborg die met twee 4e plaatsen en een 2e looptijd op een mooie 2e plek eindigde. Net zoals vorig jaar bleek Anton Stempher de snelste man van GVAV: met de snelste fietstijd én de snelste looptijd werd hij clubkampioen 2017.

Bij de cursisten waren Maryan Grasdijk - Letens en Martijn Ekkel de snelsten, ook voor hen was er een medaille, bloemen en een prijsje.

Na afloop kon iedereen genieten van een welverdiende heerlijke maaltijd bij Café Hammingh.
Met dank aan de AC voor de organisatie en alle vrijwilligers voor hun inzet, en een speciaal bedankje voor clubsponsor Erik Gorter voor het ter beschikking stellen van de prijzen!

De uitslag is hier te vinden, foto's (met dank aan Rob Bosscher!) staan in het Flickr-album.