GVAV Triathlon

Runnersworld Speedman 2017

Afgelopen zondag vond de Runnersworld Speedman triathlon plaats in en rondom Kardinge. Het was een zonnige en daardoor warme dag waarop meer dan 500 mensen hebben meegedaan aan een mooie wedstrijd, met in de verschillende startseries een groot aantal GVAV'ers én de cursisten van de start to triathlon-cursus. 

 

De dag begon al vroeg met een goed gevulde jeugd- en kinderserie, waarin Olaf Jan Bosscher en Colet de Ruiter hun concurrenten op flinke achterstand zetten op de 1/16e triathlon. Minne Bus en Britt van den Hoven waren aan elkaar gewaagd, en wonnen de 1/32e afstand.

Als eerste startserie in de middag vertrokken de mannen van de 3e divisie Noord om 13u voor een zinderende OD. Deze wedstrijd werd gewonnen door Rutger Stottelaar namens HPC - Heemstede. Eerste in het teamklassement werd IZGS Haarlem, onze mannen zetten een solide wedstrijd neer en werden 17e.

Om 13u20 werd het startschot gelost voor de kwartafstand, met meer dan honderd deelnemers een goed bezet onderdeel van de Speedman.Na zijn 2e plaats van vorig jaar wist Erik Schröder dit jaar bij de heren beslag te leggen op het hoogste treetje van het podium op de kwartafstand. Mathijs miste helaas net het podium met een 4e plek, maar was wel de 2e van nog vele volgende GVAV'ers. De GVAV-dames wisten geen tegenstand te bieden aan de grote voorsprong waarmee Tritaan Franciska Schutter de overwinning opeiste.

Als laatste vertrokken de deelnemers aan de 1/8e triathlon: eerst de reguliere startserie waarbij WK-kwalificaties konden worden afgedwongen, daarna de serie met alle (HIS-)studenten waarin gestreden werd om de NSK-titels. Het herenpodium in de reguliere serie was haast een kopie van dat van de clubkampioenschappen: Anton werd 1e en Hugo Jan Bosscher 3e. Bij de dames eindigde clubkampioen Jorinde ook op het podium op een mooie 2e plaats. Niels deed mee in de studentenserie en bekroonde zich daar tot Nederlands Studenten Kampioen 2017.

 

Naast de vele deelnemers waren er ook heel wat GVAV'ers die zich hebben ingezet als vrijwilligers, samen met een aantal Tritanen en studenten van het Noorderpoort College. Namens de organisatie, heel erg bedankt voor jullie inzet! 

 

Uitslagen zijn hier te vinden, voor foto's kun je hier terecht.