GVAV Triathlon

CK Garnwerd: verslag van de accie

Woensdag 12 juni jl. is er door vele GVAV-ers en cursisten weer gestreden om de titel Clubkampioen. Normaliter wordt Café Hamming gebruikt als uitvalsbasis en vindt hier de prijsuitreiking en het buffet plaats. Echter op het moment dat de AC al bezig was met de voorbereidingen, waren de uitbaters druk doende het etablissement over te dragen aan een nieuwe partij. Of deze nieuwe uitbaters de ons bekende faciliteiten ook willen aanbieden was onbekend en was voor de AC een te groot risico. Aangezien we toch graag in Garnwerd de wedstrijd willen houden, zijn we de weg overgestapt om het dit jaar bij Garnwerd aan Zee te proberen.

Met een aangepast zwemparcours vertrokken eerst de heren in een massastart en na enkele minuten mochten ook de dames de strijd in het water met elkaar aan gaan. Bij de heren kwam Marcel Meiring als eerste terug gevolgd door Jan van der Sleet, Frank Berghuis en alle overige mannelijke deelnemers. Bij de dames was het Charlotte Lenting die door een langere nagel een fractie eerder aantikte dan Jorinde van der Laan. Net als haar vader, tikte Sarah Berghuis als 3 e aan voor de rest van de deelneemsters. Bij het fietsonderdeel over de bekende route werd er hard gefietst. Matthijs van Ark fietste bij de mannen de snelste tijd en mag zich op deze Strava track zelfs “KOM” noemen. Op enkele seconden volgden Peter van der Maas en Orestes Carpaij. Bij de dames was het Karla Schipper die de snelste tijd klokte voor Jorinde van der Laan, Charlotte Lenting en de overige dames.

Tenslotte werden de dames en heren gezamenlijk weggeschoten om in het laatste onderdeel te beslechten wie zich Clubkampioen zou mogen gaan noemen. Van alle deelnemende hardlopers kwam ook hier Matthijs van Ark als 1 e terug in Garnwerd, gevolgd door Matthijs Groeneveld en Peter van der Maas. Bij de dames was het Charlotte Lenting die voor Lana Schrier en Jorinde van der Laan eindigde. Bij de dames cursisten was het een duel tussen Bettina Hamming en Paulien van Dorp en bij de heren waren er uiteindelijk 4 die alle disciplines hadden volbracht. [door Wim Venema].

Einduitslag

Dames

1. Charlotte Lenting
2. Jorinde van der Laan
3. Karla Schipper

Heren

1. Matthijs van Ark
2. Peter van der Maas
3. Florian Schmidt

Cursisten dames

1. Bettina Hamming

Cursisten heren

1. Egbert Borger

 

CK Garnwerd 2019 herenCK Garnwerd 2019 heren