GVAV Triathlon

En de nieuwe clubkampioenen triathlon zijn ……

Onder prachtige weersomstandigheden vond woensdagavond 19 augustus het uitgestelde ClubKampioenschap Triathlon in Garnwerd plaats. Maar liefst 31 heren en 18 dames hadden veel zin om weer eens te racen. Er werd zonder wetsuit gezwommen en het fietsparcours was wegens werkzaamheden aangepast. Een bijzondere editie dus, te meer daar de atleten tussen de onderdelen door ook nog afstand van elkaar moesten houden, terwijl er nou juist zo veel bij te praten was.

Bij de dames was het zeer spannend: slechts 1 punt verschil tussen nummer 1 en 2 en ook maar één punt verschil met 2 nummers 3! Francisca en Jorinde hadden na de eerste twee onderdelen een aardige voorsprong opgebouwd, maar Marrijtje won het lopen en Francisca werd “slechts” vijfde, maar dat was dus net genoeg voor de eindoverwinning. Jorinde eindigde als zevende bij het lopen en werd daardoor bijna ook nog door Fenna (die als tweede finishte bij het looponderdeel) ingehaald in de eindrangschikking:

1 Francisca Schutter (3+1+=9 punten)
2 Marrijtje Molenhuis (6+3+1=10 punten)
3 Jorinde van der Laan (2+2+7=11 punten)
4 Fenna Heijnen (5+4+2=11 punten).

CK Garnwerd 2020 Dames

Bij de heren was het voor de eerste plek iets minder spannend, maar daarachter eindigden maar liefst 3 heren met hetzelfde punten aantal. Erg zuur voor Wouter die net het podium miste op basis van de onderlinge resultaten. Robin Honebecke mag een jaar lang de Anton Alberts Trofee op zijn schoorsteenmantel bewonderen. Een hele knappe derde plaats was er voor junior! Ivor Feunekes. De winnaar van vorig jaar, Mathijs van Ark, moest nu genoegen nemen met het zilver:

1 Robin Honebecke (6+2+1=9 punten)
2 Mathijs van Ark (9+1+3=13 punten)
3 Ivor Feunekes (2+9+2=13 punten)
4 Wouter Visch (5+3+5=13 punten)

CK Garnwerd 2020 Heren

Na de prijsuitreiking werd er dan nog, op gepaste afstand van elkaar, genoten van heerlijk eten op deze warme zomeravond op het terras van café Hammingh.

Klik hier voor een mooi foto overzicht!