GVAV Triathlon

Lustrum adventure race

"Wat was dat gaaf", "Leuk, dit moeten we elk jaar doen", "Geweldig goed georganiseerd". Dit is een greep uit de reacties die na afloop tijdens het gezamenlijk (Coronaproof) eten vaak werden gehoord. En er is geen woord aan gelogen. Mathijs en Jacob hadden er behoorlijk wat uren aan voorbereiding ingestoken, maar hadden tijdens de voorbereiding ook het grootste plezier. Ze hebben met hulp van vele vrijwilligers alle deelnemers een hele mooie dag bezorgd. En de hulp was nodig, want er was van alles te doen.

Na de uitleg van Mathijs op de tribune, stond iedereen om 10:00u klaar met een envelop in de hand voor de eerste opdracht: de proloog. Er werd hardgelopen bij de proloog op zoek naar het juiste woord om de eerste stafkaart en knipkaart te krijgen om het parkoers op te kunnen. Binnen 15 minuten zat iedereen op de ATB om zoveel mogelijk checkpoints binnen de gestelde tijd te halen. Het was niet alleen zaak van snelheid, maar ook van taktiek, goed kaartlezen en goed opletten waar de witte stip zat. Want bij de witte stip was een knippertje verstopt, waar je een knipje in je kaart kon zetten. Checkpoint! Er waren in het eerste deel heel wat checkpoints te halen, elk duo had zo zijn eigen route bedacht. 

Iedereen kwam uiteindelijk op wisselpunt 1. En daar begonnen de special tasks: pijl en boogschieten, een rekensom met kennis en twee survival oefeningen. Allemaal goed voor een knip en dus een extra punt. Vanaf wisselpunt 1 was het hardlopen waarbij wederom taktiek en slim lopen de meeste punten op ging leveren. Na een snelle versnapering was het wederom op de ATB richting wisselpunt 2. Iedereen zocht zijn eigen route met extra afstand om extra checkpoints te halen of snel door om tijd in te halen. Bij het verplichte checkpoint 21 was het steppen naar de uitkijktoren voor een mooie selfie. Hoppa weer een punt. En op naar wisselpunt 2 het ons wel bekende openwater zwemtraining vertrekpunt.

Daar lagen tal van kano's klaar om het meer op te gaan voor het verplichte punt en mogelijk nog wat extra punten. Na dit uitstapje op het water, lagen er weer special tasks, wat niet iedereen door had. Een bandje wisselen en met een geodriehoek een puntsbepaling voor de locatie van een extra knipje. Daarna was het goed op de tijd letten, want je moest om 16:00 weer terug zijn bij de atletiekbaan. Het werd dus tactisch hardlopen, in ieder geval naar het verplichte checkpoint en dan toch ook wat andere meepikken of direct door? Hier werden we door de organisatie weer even op het verkeerde been gebracht. Het leek zo gemakkelijk die twee naast elkaar. Eén boven in de touwen en de ander in het water op 1.50 mtr waterdiepte. En wat doe je dan? Ja, toch er maar even in. Alles voor de punten. En vervolgens was het op naar de atletiekbaan. De meeste duo's zaten in tijdsnood en er werd menig kommetjes verbeterd op de Ter Borch laan om op tijd te zijn. Om iets voor vieren, kwamen te eerste teams binnen racen! Helaas was bij een aantal lastig om op tijd te zijn, zij kregen wat strafpunten op hun conto. Maar om 16:15 was iedereen binnen en wat was het gaaf!

Om 17u werd er een heerlijke pastamaaltijd geserveerd en konden de prijzen worden uitgereikt. Er werd nog lang nagekletst over dit avontuur. Wil je nog wat herinneringen ophalen? Klik hier voor de foto's van Frits en hier voor de foto's van Floor.

Wil je kijken nog eens op de kaarten kijken, dat kan hier!

 

Jacob, Mathijs en alle vrijwilligers: heel hartelijk dank!

 

Hieronder een overzicht van de behaalde checkpoints van elk team. In de kolom totaal punten zijn de strafpunten en de gemiste verplichte checkpoints verwerkt.