GVAV Rapiditas Triathlon Groningen - triathlon sinds 1985

Start2triathlon cursus

Start2triathlon

De Start2Tri-cursus is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met onze sport. Elk jaar bereiden we je in 10 weken voor op deelname aan de Speedman, de triathlon die door GVAV georganiseerd wordt. Samen met nog 24 andere triatleten in spé leer je tijdens deze cursus de beginselen van de 3 onderdelen én hoe je wisselt tussen deze onderdelen.

Voor slechts € 99 krijg je 3 trainingen per week aangeboden, die onder deskundige begeleiding van onze trainers worden gegeven. Je maakt gedurende deze periode deel uit van een enthousiaste groep die voor elk onderdeel een eigen trainer heeft en op eigen tijden traint. We besteden aandacht aan techniek en conditie, maar zorgen er via clinics ook voor dat je kennis opdoet over materiaal, trainingsleer en wedstrijdvoorbereiding.

Om aan deze cursus te kunnen deelnemen hoef je niet over een uitgebreide conditie te beschikken, maar voldoe je wel aan de basisvoorwaarden. Zo heb je een zwemdiploma A, kan je 45 minuten non-stop fietsen en heb je de beschikking over een racefiets (met goed  functionerende remmen) en een helm. En ten slotte kan je 5 km hardlopen zonder te stoppen. De Start2Tri cursus is inclusief:

  • 10 weken lang, 3 trainingen per week (zwemmen, fietsen, lopen)
  • Trainen in een eigen groep onder begeleiding van gediplomeerde trainers
  • Clinics
  • Deelname aan de Clubkampioenschappen run-bike-run in het Stadspark in een eigen categorie
Image

Inschrijven

Elk jaar opent de inschrijving voor de cursus in januari. Er is plek voor 25 deelnemers en vol is vol. Dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Trainingen

Wat

Wanneer

Waar

Benodigdheden

Zwemmen

Maandag 21:15 - 22:15

Kardinge

Zwembroek/badpak, zwembrilletje (eventueel: badmuts)

Fietsen

Zaterdag 09:30 - 11:30

Vertrek vanaf het Helperbad

Fietskleding, racefiets met goede remmen, helm, bidon en extra voeding

Hardlopen

Woensdag 18:00 - 19:15

Atletiekbaan/Stadspark

Hardloopkleding en -schoenen

Onze clubsponsor Velodroom aan de Kanaalstraat in Roden kan je adviseren over fietsmaterialen, clubsponsor RunX gevestigd aan het Hoorsediep te Groningen kan je adviseren bij de aanschaf van hardloopmateriaal.

Periode

De eerste training is circa 10 weken voor de datum van de Speedman. Dat betekent dat we eind maart starten. De definitieve datum wordt, na aanmelding, met je gecommuniceerd.

Clinics

Tijdens de clinics die we geven doe je kennis op over trainen voor een triathlon, wedstrijdvoorbereiding, materiaal en blessurepreventie. Clinics vinden plaats in de kantine van de atletiekbaan in het Stadspark en zullen in de regel op een woensdag na de hardlooptraining zijn.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

email: start2tri@gvavtriathlon.nl